خطرات واریس پا و عوارض آن مانند زخم شدن پاها سلامت هر فرد را تهدید میکند و نیاز به درمان فوری دارد. واریس پا یک عارضه است که باعث ایجاد رگ های تار عنکبوتی در زیر پوست پای برخی از افراد می شود، این عارضه علاوه بر ایجاد احساس ناخوشایند در ظاهر پا، دارای عوارض و علائمی می باشد که هنگام ظهور واریس در افراد رخ می دهند.
واریس دارای انواع مختلفی است و عوارض واریس پا در هر نوع آن با دیگری متفاوت است، بسته به شدت بیماری نوع علائم فرق می کند. عوامل مختلفی در ایجاد واریس پا دخیل هستند، یکی از مهمترین این دلایل، عامل وراثت است که باعث می شود برخی از افراد این بیماری را به ارث ببرند و به آن مبتلا شوند.
واریس پا، زنان را بیشتر از آقایان مبتلا می کند و احتمال ابتلای زنان به این عارضه در دوران یائسگی بیشتر می شود، زیرا در این دوران ترشح هورمون های بدن دچار تغییراتی می شود.
نقش بستن رگه های خونی بر روی پاها در افراد مبتلا به واریس، یک حس ناخوشایند را برای این افراد به وجود می آورد ولی مشکلات اساسی که ممکن است در اثر درمان نکردن این بیماری برای افراد رخ دهد، بسیار پیچیده تر از مسائل ظاهری می باشد.
پیشنهاد مطالعه: درمان ضایعات عروقی در کلینیک گلدن رویال
لیست محتوا
عوارض واریس پا چیست؟
واریس خطر لخته شدن خون را تا پنج برابر افزایش می دهد. مطالعات نشان میدهد که گرفتگی عضلات پا که به عنوان ترومبوز ورید عمقی نیز شناخته میشود، اگر حرکت کند و به قلب و ریهها برسد، یک تهدید بزرگ برای سلامتی محسوب میشود.
اولین خطرات واریس پا می تواند درد شدیدی باشد که در قسمت پا حس می شود و توان ایستادن را از فرد می گیرد. البته این اتفاق زمانی رخ می دهد که واریس پا بسیار پیشرفته شده باشد.
شاید اکثر افراد دلیل حضور رگه های آبی تشکیل شده بر روی پاهای خود را نادیده بگیرند که در این صورت سلامتی آنها با خطراتی مواجه می شود.
در واقع رگه های خونی ایجاد شده بر روی پا در اثر واریس، مانع برگشت خون به عقب می شوند، که با این عمل، خون در رگ ها انباشته شده و نمی تواند به سمت قلب برود، پیش آمدن این واکنش علاوه بر ایجاد نارسایی های قلبی، باعث گره ای شدن رگه ها در پاهای این افراد می شود.
علت واریس پا در جوانی و پیری
علت واریس پا در جوانی و پیری چه می باشد ؟ ما در این بش به تمام سوالات شما در این مورد پاسخ داده ایم:
عوارض واریس پا در افرادی که دارای وزن بالا هستند و همچنین در زنان نسبت به مردان از شدت بیشتری برخوردار می باشد، این افراد با توجه به ریسک فاکتورهایی که دارند، بیشتر در معرض ابتلا به واریس پا هستند. افراد مختلف ممکن است در اثر عوامل متفاوتی به واریس پا مبتلا شوند، از جمله این عوامل عبارتند از:
1- حاملگی در زنان
با توجه به اینکه در دوران حاملگی، جریان خون در اندام ها افزایش پیدا می کند و رشد جنین باعث ایجاد فشار بر روی پاها می شود و علاوه بر این موارد، تغییراتی در سطح ترشح هورمون های استروژن و پروژسترون به وجود می آید، که این موارد امکان ابتلا زنان باردار به واریس پا را افزایش می دهد.
ولی واریس پا که در دوران حاملگی به وجود می آید ممکن است بعد از حاملگی خود به خود رفع گردد، البته عوارض واریس پا، در صورت عدم درمان همچنان باقی می ماند.
2- ایجاد فشار خون در رگ های پا
بنا به دلایلی از جمله: یبوست، احتباس ادراری و غیره، ممکن است که رگ های خونی تحت فشارهای زیادی قرار بگیرند که این عوامل زمینه را برای ایجاد واریس پا فراهم می کند و ممکن است بدلیل ایجاد فشار خون در رگ های پا شما با عوارض واریس پا روبرو شوید.
3- سن افراد
یکی از مولفه های مهم در ابتلا افراد به واریس، و روبرو شدن با عوارض واریس پا سن آنها است، زیرا این عارضه معمولا در افرادی که سن بالای 50 سال دارند، بیشتر رخ می دهد.
4- آسیب به پا و جراحی پا
وارد شدن آسیب به پا و همچنین انجام جراحی ها زمینه را برای ایجاد واریس پا فراهم می کند.
5- یائسگی در زنان
تغییرات در ترشح هورمون های زنانه در این دوران، احتمال ابتلا به واریس پا را افزایش می دهد.
6- ایستادن های طولانی مدت
یکی از ریسک فاکتورهایی که در ایجاد واریس پا بسیار اهمیت دارد، ایستادن به مدت طولانی است که باعث می شود، فشار زیادی به پاهای افراد وارد شود و باعث ابتلا آنها به واریس پا می شود.
7- وراثت
احتمال ابتلا به واریس پا در افرادی با سابقه خانوادگی به این بیماری، بیشتر از سایر افراد است.
علائم واریس پا در زنان و مردان
در این بخش به علائم واریس پا در زنان و مردان اشاره کرده ایم:
1- مشاهده وریدهای واریسی به رنگ آبی تیره و در هم پیچیده که در برخی از مواقع به صورت تجمعی تشکیل می شوند.
2- احساس خستگی و درد در ناحیه پاها
3- سنگینی و سوزش پاها در افراد مبتلا به واریس
4- ایجاد تورم در مچ و ساق پاها که بر اثر تجمع وریدهای واریسی می باشد.
علائم واریس پا در مراحل شدیدتر
در این قسمت به علائم واریس پا در مرحله شدیدتر برای شما عزیزان اشاره کرده ایم:
1- ورم شدید در پاهای افراد مبتلا به واریس
2- تغییر رنگ پوست پاها که به طور معمول ناشی از رنگ وریدهای واریسی است.
3- خشک شدن و نازکی پوست که باعث حساس شدن پوست پا می شود و در اثر نارسایی های خونی اتفاق می افتد.
4- پوسته پوسته شدن پاها در ناحیه ای که رگ های وریدی واریس ایجاد شده اند.
5- التهاب شدید در قسمت های ساق پا که باعث ایجاد زخم های باز در آن ناحیه می شود.
با توجه به اینکه خطراتی از جمله آمبولی و لخته شدن خون در ریه افراد در اثر ابتلا به نوع شدید واریس پا، وجود دارد، پس بهتر است که افراد در صورت مشاهده یک یا چند مورد از علائم گفته شده، سریعا به پزشک متخصص مراجعه نمایند تا با تشخیص درست، دوره درمان خود را آغاز کنند.
از جمله راه هایی که برای تشخیص واریس پا توسط متخصص انجام می شود می توان به: سونوگرافی داپلر، اسکن دو طرفه و ونوگرام اشاره کرد، که با توجه به پیشرفت بیماری در فرد مبتلا، پزشک می تواند از هر کدام از روش ها که مناسب تر است، استفاده نماید.
6 نوع واریس پا در افراد
واریس پا که به وسیله رگه های ضعیفی ایجاد می شود، با توجه به نوع رگه های ایجاد شده به انواعی تقسیم می شود که هر کدام از این انواع، دارای عوارض واریس پا متفاوتی هستند که عبارتند از:
1- واریس پا صافن بزرگ
از جمله واریس هایی است که در قسمت های ساق پا، قسمت خارجی ران و کشاله ران به صورت برجستگی های بزرگ و ناخوشایندی ایجاد می شود.
2- واریس پا صافن کوچک
این نوع واریس اکثرا در پشت زانو قابل مشاهده است و در ناحیه حد فاصل، زردپی آشیل با ورید های زیر زانو شکل می گیرد و اولین عارضه آن ایجاد برجستگی در پشت زانو می باشد.
3- واریس متوسط پا
از نشانه ها و علائم این واریس ایجاد رگه های کبود بر روی ساق پا می باشد که به راحتی قابل مشاهده هستند، این نوع واریس در صورت عدم درمان، ممکن است خطرات جدی برای سلامتی افراد به همراه داشته باشد.
4- واریس عنکبوتی یا مشبک
از جمله واریس هایی است که در زنان شایع تر می باشد و با عوارض واریس پا روبرو می شوند و به صورت رگه های قرمز و آبی در زیر زانو پخش می شود. این نوع از واریس معمولا برای سلامتی افراد خطری ندارند.
2- واریس پا از نوع شاخه ای
این نوع واریس به صورت برجستگی های تکی در پشت زانو و ساق پا دیده می شود و از واریس های صافن بزرگ حاصل می شود.
6- واریس پا از نوع شدید
در صورتی که واریس های نازک پا که به صورت رگه های آبی بر روی ساق پا، زیر زانو و کشاله ران ایجاد می شوند، به موقع درمان نشوند، باعث ایجاد واریس هایی برجسته و بد فرم بر روی پای افراد مبتلا می شوند که علاوه بر احساس ناخوشایند، خطراتی را برای سلامتی افراد نیز به همراه خواهد داشت.
با توجه به اینکه یکی از عوارض واریس پا تشکیل رگه های خونی در آن می باشد، افراد نباید فقط از دید زیبایی به درمان واریس نگاه کنند، زیرا اغلب واریس ها به صورت خود به خودی درمان نمی شوند و عارضه های خطرناکی را در بدن فرد مبتلا به وجود می آورند.
با تشکیل اولین رگه های واریسی در پا، ممکن است به سرعت پیشرفت کنند، رگه های واریسی در هر نوعی که بر روی پاها شکل میگیرند، خون رسانی در رگ های خونی را با مختل می کنند و سیستم ایمنی بدن را تضعیف می نمایند.
واریس هایی که به موقع درمان نمی شوند ممکن است فرد را با تورم های شدید و زخم در پاها مواجه کنند که بیماری ترومبوز یکی از عارضه های واریس پا است که درمان آن نسبت به واریس بسیار دشوارتر می باشد.
عارضه واریس پا، ریسک لخته خون در افراد مبتلا را تا حدود 5 برابر افزایش می دهد که تهدیدی برای سلامتی آنها میباشد. در واقع در چنین شرایطی، دریچه های خونی وظایف خود را به درستی انجام نمی دهند و خونرسانی به قلب دچار اختلال می شود که تنها راه برای جلوگیری از خطرات واریس، مقابله با آن در مراحل اولیه بیماری است.
بهترین راه برای مقابله با واریس های پا، رعایت کردن عواملی است که فرد می تواند با کنترل آنها از ایجاد عارضه واریس جلوگیری کند. ولی در صورتی که به طور ناگهانی با علائم و عوارض واریس پا روبرو شد، بهتر است که در اسرع وقت جهت تشخیص به پزشک متخصص مراجعه نماید تا با تشخیص درست توسط پزشک، دوره های درمان آغاز شود. درمان های مختلفی برای عارضه های متفاوت واریس پا وجود دارد که بسته به نوع واریس و تجویز پزشک قابل استفاده می باشند.
خدمات درمان واریس پا با لیزر در کلینیک گلدن رویال
کلینیک زیبایی گلدن رویال واقع در منطقه فرمانیه تهران ، همراه با تیم حرفه ای و پزشکان مجرب برای درمان واریس پا از روش لیزر برای رفع رگ های عنکبوتی بسیار ریز که با تزریق برطرف نمی شوند استفاده می کند.
کلینیک زیبایی گلدن رویال ارائه دهنده ی خدمات زیبایی پوست و مو شامل لیزر موهای زائد ، بوتاکس ، اصلاح فرم بینی ، پاکسازی صورت ، مزوتراپی مو ، جوانسازی پوست ،درمان پف زیر چشم ، تزریق ژل لب ، درمان تعریق با بوتاکس ، لیزر بیکینی و … می باشد.
برای دریافت مشاوره توسط متخصصین کلینیک زیبایی گلدن رویال لطفا با شماره های ۰۲۱۲۶۱۲۲۰۸۳ – ۰۲۱۲۶۱۲۲۰۸۲ تماس بگیرید.
و در پایان توجه داشته باشید چاقی و اضافه وزن و همچنین جنسیت افراد از جمله عوامل دیگر ابتلا به واریس پا می باشند. بسته به نوع مختلف بیماری، عارضه ها و علائم واریس پا متفاوت است و در موارد شدیدتر، عوارض واریس پا شدت زیادتری دارد و در صورت عدم درمان، سلامت افراد را با خطراتی مواجه می کند.