چه هورمونی باعث چرب شدن پوست میشود؟ تاثیر هورمون ها بر پوست

تاثیر هورمون ها بر روی پوست یکی از اثرات مختلف هورمون ها در بدن است. علاوه بر این، هورمون ها اثرات دیگری نیز در بدن انسان دارند. خود هورمون ها از غدد تولید می شوند.

انجام درمان چربی پوست در کلینیک زیبایی گلدن رویال

چه هورمونی باعث چرب شدن پوست میشود؟

از تاثیر هورمون ها بر پوست میتوان به چرب شدن پوست اشاره کرد. هورمون‌های مختلفی می‌توانند باعث چرب شدن پوست شوند، اما هورمون‌های اصلی که در این امر نقش دارند عبارتند از:

هورمون‌های آندروژن: هورمون‌های آندروژن، مانند تستوسترون، در زنان و مردان وجود دارند. سطوح بالای این هورمون‌ها می‌تواند باعث تحریک غدد چربی پوست و تولید بیش از حد سبوم شود.

استروژن: استروژن هورمون زنانه‌ای است که می‌تواند باعث افزایش ضخامت پوست و تولید سبوم شود.

پروژسترون: پروژسترون هورمون زنانه‌ای است که می‌تواند باعث افزایش تولید سبوم و انسداد منافذ پوست شود.

هورمون رشد: هورمون رشد می‌تواند باعث افزایش تولید سبوم و ضخامت پوست شود.

انسولین: انسولین هورمونی است که به تنظیم قند خون کمک می‌کند. سطوح بالای انسولین می‌تواند باعث افزایش تولید سبوم و آکنه شود.

هورمون‌های تیروئید: هورمون‌های تیروئید می‌توانند بر سلامت پوست و تولید سبوم تاثیر بگذارند.

هورمون‌های استرس: هورمون‌های استرس، مانند کورتیزول، می‌توانند باعث افزایش تولید سبوم و آکنه شوند.

عدم تعادل هورمونی: عدم تعادل هورمون‌ها، مانند در دوران بلوغ، بارداری، یائسگی یا سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)، می‌تواند باعث چرب شدن پوست شود.

عوامل دیگر: علاوه بر هورمون‌ها، عوامل دیگری نیز می‌توانند باعث چرب شدن پوست شوند، مانند:

  • ژنتیک: اگر پوست چربی دارید، احتمال اینکه فرزندانتان نیز پوست چربی داشته باشند بیشتر است.
  • رژیم غذایی: مصرف غذاهای چرب و قندی می‌تواند باعث افزایش تولید سبوم شود.
  • محصولات مراقبتی از پوست: استفاده از محصولات مراقبتی از پوست که مناسب نوع پوست شما نیستند می‌تواند باعث چرب شدن پوست شود.
  • آب و هوا: آب و هوای گرم و مرطوب می‌تواند باعث افزایش تولید سبوم شود.
پیشنهاد مطالعه: درمان جوش صورت با مزوتراپی صورت

تاثیر هورمون ها بر پوست چیست؟

هورمون ها نقش مهمی در سلامت و ظاهر پوست ایفا می کنند. آنها می توانند بر تولید چربی، ضخامت پوست، رنگدانه، و سرعت پیری پوست تاثیر بگذارند.

تاثیرات هورمون ها بر پوست:

  • تولید چربی: هورمون های جنسی، به ویژه تستوسترون، می توانند باعث افزایش تولید چربی پوست شوند. این امر می تواند منجر به آکنه، منافذ باز و پوست چرب شود.
  • ضخامت پوست: هورمون های جنسی می توانند باعث ضخامت پوست شوند. این امر می تواند پوست را خشن تر و کدر تر نشان دهد.
  • رنگدانه: هورمون های جنسی می توانند باعث افزایش تولید ملانین، رنگدانه ای که به پوست رنگ می دهد، شوند. این امر می تواند منجر به لک های تیره، ملاسما و تیرگی پوست شود.
  • پیری پوست: هورمون های جنسی، هورمون های تیروئید و هورمون های استرس می توانند باعث تسریع روند پیری پوست شوند. این امر می تواند منجر به چین و چروک، خطوط ریز، افتادگی پوست و خشکی پوست شود.

بررسی تاثیر هورمون استروژن و پروژسترون بر پوست

هورمون استروژن و پروژسترون همانطور که اشاره شد، از جمله هورمون های موثر بر پوست هستند. هر کدام از این هورمون ها نقش جداگانه ای در سلامت پوست دارند.

نقش این هورمون ها در پوست به این صورت است که هورمون استروژن در رطوبت پوست، ضخامت پوست و چین و چروک پوست موثر است.

در واقع این هورمون با حفظ تعادل در تولید مایعات لازم پوست، تولید کلاژن در پوست را افزایش می دهد. با افزایش تولید کلاژن در پوست نیز، پوست انسان بدون چین و چروک و از نظر میزان رطوبت نیز به طور کامل تامین می شود. به طور کلی باید گفت که هورمون استروژن نقش قابل توجه ای در زیبایی پوست افراد دارد.

هورمون پروژسترون نیز یکی دیگر از هورمون های موثر بر پوست است. نقش هورمون پروژسترون به این صورت است که سبب حفظ تعادل سطح هورمون استروژن در بدن می شود.

به دلیل اهمیت حفظ تعادل هورمون استروژن می توان گفت که یکی از هورمون های مهم در حفظ سلامت پوست هورمون پروژسترون است.

بررسی تاثیر هورمون استروژن و پروژسترون بر پوست

تاثیر هورمون تستوسترون بر پوست چیست؟

هورمون تستوسترون یکی دیگر از هورمون های موثر بر پوست است. در واقع این هورمون یکی از هورمون هایی است که در بدن آقایان وجود دارد و سبب ایجاد چربی روی پوست آنها می شود.

به عبارت دیگر می توان گفت که تاثیر هورمون تستوسترون بر پوست ایجاد چربی در آن است. گاهی اوقات چربی که بر اثر این هورمون روی پوست به وجود می آید، ممکن است در اوایل دوران بلوغ به دلیل نداشتن حد تعادل سبب ایجاد آکنه در پوست شود. در سنین بالاتر که سطح این هورمون به حد اعتدال برسد مشکلی مانند آکنه را ایجاد نمی کند.

شرح تاثیر هورمون تیروئید بر پوست

یکی دیگر از هورمون های موثر بر پوست هورمون تیروئید است. این هورمون به دو صورت در پوست موثر است. منظور از دو صورت بودن، کم کار بودن و یا پرکار بودن تیروئید است. در واقع هورمون تیروئید باید در حد اعتدال باشد چون هم پرکاری و هم کم کاری آن سبب ایجاد تغییراتی در پوست می شود.

به عنوان مثال هورمون تیروئید پرکار، سبب نازک شدن پوست می شود. با نازک شدن پوست نیز، آب کافی به لایه بیرونی پوست نمی رسد.

نبود آب کافی در پوست نیز سبب پیری زودرس پوست می شود. همچنین چنانچه هورمون تیروئید کمتر از حد اعتدال کار کند سبب خشک شدن پوست، ایجاد چین و چروک بیشتر و رنگ پریدگی پوست می شود. خشک شدن پوست بر اثر کم کاری تیروئید سبب بسته شدن منافذ پوست و ایجاد جوش در پوست صورت می شود.

پیشنهاد مطالعه: روتین مراقبت از پوست چرب و جوش دار

شرح تاثیر هورمون تیروئید بر پوست

بررسی جوش های هورمونی در دوران قاعدگی

از جمله تاثیر هورمون ها بر روی پوست تاثیر آنها در دوران قاعدگی است. بیشتر خانم ها معمولا در دوران قاعدگی جوش های هورمونی روی پوست آنها ظاهر می شوند. هورمونی که دلیل ایجاد جوش های دوران قاعدگی است هورمون تستوسترون است. در واقع در دوره قاعدگی میزان هورمون تستوسترون از هورمون های استروژن و پروژسترون بیشتر می شود. این میزان افزایش هورمون تستوسترون سبب تحریک غدد سباسه و تولید بیشتر چربی در پوست و در نتیجه ایجاد جوش در پوست می شود.

علاوه بر هورمون تستوسترون، هورمون پروژسترون هم سبب ایجاد جوش های هورمونی در دوران قاعدگی می شود. معمولا در نیمه دوم دوران قاعدگی میزان هورمون پروژسترون افزایش می یابد. این میزان افزایش پروژسترون سبب چرب شدن بیشتر پوست و مسدود شدن منافذ آن می شود.

یائسگی و تاثیر آن بر پوست چیست؟

در دوران یائسگی تغییرات زیادی در هورمون های بدن اتفاق می افتد، که تاثیر هورمون ها بر پوست زیاد میشود؟. در واقع در دوران یائسگی هورمون استروژن روند کاهشی پیدا می کند و سبب به هم خوردن تعادل در سایر هورمون های بدن، مانند تستوسترون و پروژسترون نیز می شود.

همانطور که اشاره شد هورمون استروژن نقش رطوبت رسان و کلاژن ساز در پوست را دارد، به همین دلیل است که در دوران یائسگی که این هورمون روند کاهشی پیدا می کند، پوست نیز جوانی و شادابی گذشته را ندارد.

از دیگر تاثیرات یائسگی و کمبود سطح استروژن در بدن می توان به خشکی پوست، رنگ پریدگی آن، خارش و ایجاد چین و چروک در پوست اشاره کرد.

علاوه بر مواردی که به آنها اشاره شد چون در دوران یائسگی سطح تستوسترون بدن در مقایسه با استروژن افزایش پیدا می کند، به همین دلیل معمولا آکنه بیشتری در پوست به وجود می آید.

تاثیر هورمون ها بر روی پوست در دوران یائسگی به نحوی است که بیشتر خانم ها در این دوران دچار تغییرات پوستی زیادی می شوند.

آنچه که در این مورد اهمیت دارد این است که می توان با روشهایی بسیار ساده تا حدودی از این تاثیرات هورمونی جلوگیری کرد. در انتهای مطلب به معرفی بیشتر این روشها خواهیم پرداخت.

یائسگی و تاثیر آن بر پوست چیست؟

درمان چربی پوست در کلینیک زیبایی گلدن رویال

کلینیک گلدن رویال یک کلینیک تخصصی پوست و مو در تهران است که خدمات مختلفی از جمله درمان چربی پوست را ارائه می دهد.

روش های درمان چربی پوست در کلینیک گلدن رویال:

  • پاکسازی پوست: پاکسازی پوست شامل بخور، ماساژ و تخلیه جوش های سرسیاه و سرسفید است. پاکسازی پوست می تواند به پاکسازی منافذ پوست و کاهش چربی پوست کمک کند.
  • میکرودرم ابریژن: میکرودرم ابریژن یک روش لایه برداری است که سلول های مرده پوست را از بین می برد و به کاهش چربی پوست کمک می کند.
  • لیزر درمانی: لیزر درمانی می تواند به کاهش تولید چربی پوست و تنظیم هورمون ها کمک کند.
  • دارو درمانی: در برخی موارد، پزشک ممکن است برای شما داروهای موضعی یا خوراکی برای درمان چربی پوست تجویز کند.

هزینه درمان چربی پوست در کلینیک گلدن رویال:

هزینه درمان چربی پوست در کلینیک گلدن رویال به روش درمانی انتخابی، شدت چربی پوست و تعداد جلسات مورد نیاز بستگی دارد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × دو =