درباره کرم اس پی اف SPF چه می‌دانید؟

آیا می دانید اس پی اف چیست ؟ یکی از دغدغه‌های همیشگی کسانی که از کرم ضد آفتاب استفاده می‌کنند انتخاب SPF آن است. در این نوشتار به شما می‌گوییم که اس پی  اف (spf) چیست، چه عددی باشد بهتر است و عدد spf اساساً به چه معناست؟

یکی از مهم‌ترین محصولات مراقبت از پوست به خصوص با شروع فصل گرما «کرم ضد آفتاب» است. اگر چه استفاده از کرم‌های ضد آفتاب در تمام فصول سال لازم و اجباری است اما با گرم‌تر و درخشان‌تر شدن اشعه‌های خورشید و آغاز فصل گرما این الزام معمولاً شکل جدی‌تری به خودش می‌گیرد.

spf چیست و مخفف چه عبارتی است ؟

spf چیست؟ اصطلاح «SPF» مخفف عبارت «Sun Protection Factor» و به معنای فاکتور محافظت از خورشید (نور خورشید) است. این عدد بیان‌گر قدرت کرم‌های ضد آفتاب برای مقابله با نور خورشید بوده و نیز به عنوان عامل مقایسه از این نظر در محصولات حاوی ضدآفتاب، مورد استفاده قرار می‌گیرد. هر قدر این عدد از نقطه نظر کمیت، بزرگ‌تر باشد، فرآورده قوی‌تر بوده، محافظت بیشتری را فراهم می‌نماید.

درجه کرم اس پی اف چیست؟ درجه SPF (مانند SPF15 یا 20 SPF) نشان‌دهنده این است که مصرف کننده آن قبل از این‌که دچار آفتاب سوختگی بشود، تا چه حد می‌تواند زیر نور آفتاب بماند.

برای مثال شما می‌توانید بدون استفاده از کرم ضد آفتاب ۱۰ دقیقه زیر نور خورشید باقی بمانید و احساس سوختگی نکنید. هنگامی که از کرم ضد آفتاب استفاده می‌کنید می‌توانید زمان ۱۰ دقیقه را ضرب در میزان SPF کرم کنید و به مقدار زمان به دست آمده زیر آفتاب بمانید.

کاربرد کرم sunscreen چیست؟

کاربرد کرم spf چیست؟ یک ضد آفتاب فوق العاده قدرتمند که از پوست در برابر اشعه های مضر خورشید محافظت می کند و بدون ایجاد احساس چربی پوست را نرم و مرطوب می کند. این کرم با رطوبت رسانی و بهبود خاصیت ارتجاعی پوست از رادیکال های آزاد محافظت می کند و از آسیب به بافت همبند پوست جلوگیری می کند. این محصول از فیلترهای ضد اشعه موثر برای محافظت از پوست در برابر اشعه ماوراء بنفش که باعث سوزش و قرمزی پوست، لک و لک و تیرگی پوست، تضعیف سیستم ایمنی پوست و سرطان پوست می شود، استفاده می کند. و پیری زودرس از پوست در برابر چین و چروک محافظت می کند.

برای هایفوتراپی صورت کلیک کنید

خواص کرم ضد آفتاب sunscreen برای پوست چیست ؟

کاهش آسیب اشعه های UV به پوست: اشعه های UV می توانند باعث آسیب به DNA پوست شوند که می تواند منجر به پیری زودرس، سرطان پوست و سایر مشکلات پوستی شود. کرم ضد آفتاب می تواند به محافظت از پوست در برابر این آسیب ها کمک کند.

جلوگیری از پیری زودرس: اشعه های UV می توانند باعث ایجاد چین و چروک، لکه های تیره و سایر علائم پیری زودرس شوند. کرم ضد آفتاب می تواند به جلوگیری از این علائم کمک کند.
جلوگیری از آفتاب سوختگی: آفتاب سوختگی می تواند باعث قرمزی، التهاب، درد و تورم پوست شود. کرم ضد آفتاب می تواند به محافظت از پوست در برابر آفتاب سوختگی کمک کند.
جلوگیری از برنزه شدن و تیرگی پوست: برنزه شدن و تیرگی پوست در اثر آسیب اشعه های UV به پوست ایجاد می شود. کرم ضد آفتاب می تواند به جلوگیری از این تغییرات رنگدانه ای کمک کند.

حفظ پروتئین های ضروری پوست: اشعه های UV می توانند باعث آسیب به پروتئین های ضروری پوست مانند کلاژن، کراتین و الاستین شوند. این آسیب می تواند منجر به شل شدن و افتادگی پوست شود. کرم ضد آفتاب می تواند به محافظت از این پروتئین ها کمک کند.

کارایی کرم sunscreen چیست ؟

اس پی اف (spf) ضد آفتاب چند باشه خوبه ؟

اگر SPF کرم شما ۱۵ باشد، شما ۱۵۰ دقیقه یا به عبارتی به مدت ۲ ساعت و نیم می‌توانید در آفتاب بمانید. اگر پس از مدتی مجدداً از کرم استفاده کنید، میزان محافظت آن بیشتر می‌شود اما در مقدار زمان ایمن آن تاثیری ندارد.

به عبارت ساده‌تر اگر روی جعبه یک کرم ضدآفتاب نوشته شده SPF آن ۳۰ است، به این معنا نیست که ۳۰ درصد از پوست شما در برابر نور خورشید حفاظت می‌کند. اگر بخواهید از روی SPF یک کرم ضدآفتاب بدانید چقدر اثر حفاظتی در برابر نور خورشید دارد، فرمول ساده‌ای برای آن وجود دارد.
رابطه میان مقدارSPF و دفع اشعه‌های زیان‌بار خورشید

در نور خورشید دو نوع اشعه ماوراءبنفش (Ultra Violet) یا (UV) وجود دارد که یکی را (UVA) و دیگری را (UVB) می‌نامند. این دو اشعه از نقطه نظر طول موج متفاوت بوده و از ‌ نظر اثر آن‌ها بر روی پوست، UVA را اشعه ”پیرکننده“ پوست می‌نامند چرا که باعث پیری زودرس پوست می‌شود.

اشعه «UVB» قابلیت نفوذ بیشتری در پوست داشته و به همین دلیل بافت پوست را به طور بنیانی تخریب می‌کند که پیری زودرس و ایجاد چین و چروک یکی از اثرات تخریب بافت پوست است. همچنین در نور آفتاب مقدار اشعه UVA بیشتر از UVB است. در این میان فرمول رابطه میان مقدار spf کرم‌های ضد آفتاب و اشعه UBV از قرار زیر است:

  • یک کرم ضد آفتاب با 15 SPF تا 93 درصد اشعه UBV را دفع می‌کند.
  • یک کرم ضد آفتاب با SPF 30 تا 97 درصد اشعه UBV را دفع می‌کند.
  • یک کرم ضد آفتاب با SPF 50 تا 98 درصد اشعه UBV را دفع می‌کند.

همین امر نشان دهنده این واقعیت است که یک کرم ضد آفتاب با 15 SPF فقط 4 درصد کمتر از ضد آفتابی با SPF 30 در دفع اشعه UBV ضعیف‌تر عمل می‌کند.

کرم ضد آفتاب با اس پی اف 90 خوبه؟

بستگی به نوع پوست و فعالیت‌های شما دارد.

SPF یا فاکتور محافظت در برابر آفتاب، میزان محافظت کرم ضد آفتاب در برابر اشعه UVB را اندازه‌گیری می‌کند. اشعه UVB اشعه‌هایی هستند که باعث آفتاب سوختگی می‌شوند. SPF 90 به این معنی است که کرم ضد آفتاب 90 درصد از اشعه UVB را مسدود می‌کند.

اگر پوست روشنی دارید یا به راحتی دچار آفتاب سوختگی می‌شوید، کرم ضد آفتاب با SPF 90 انتخاب خوبی است. همچنین اگر در فضای باز زیاد فعالیت می‌کنید، مانند شنا یا پیاده‌روی، کرم ضد آفتاب با SPF بالا ایده خوبی است.

با این حال، کرم ضد آفتاب با SPF 90 ممکن است برای همه ضروری نباشد. اگر پوست تیره‌ای دارید یا به ندرت دچار آفتاب سوختگی می‌شوید، ممکن است کرم ضد آفتاب با SPF 30 یا 50 برای شما کافی باشد.

چرا نباید از کرمهای ضد آفتاب با میزان اس پی اف بالا استفاده کنیم ؟

برخلاف آن‌چه که اکثر افراد تصور می‌کنند استفاده کرم‌های ضد آفتاب با SPF بالا به معنای ایمنی بیشتر پوست در برابر اشعه‌های زیانبار نور خورشید نیست.

کارخانه‌های سازنده کرم‌های ضد آفتاب برای افزایش SPF یک کرم ضدآفتاب، باید درصد چربی آن را بالا ببرند تا مواد شیمیایی زیادی را وارد آن کنند. بنابراین کرم‌های ضدآفتاب با SPF بالا، بیش از حد چرب هستند و می‌توانند عوارضی را ایجاد کنند. توصیه ما این است که اگر به داروخانه می‌روید تا کرم ضدآفتاب بخرید، SPF30 را انتخاب کنید، کرم ضدآفتاب با SPF30 بهترین کرم ضدآفتاب برای استفاده روزانه افراد عادی است.

کرم‌های ضدآفتاب با SPF 50 و ۷۰ و بالاتر، فقط برای کسانی که بیماری پوستی دارند، توسط پزشک تجویز می‌شوند، مانند کسانی که به نور آفتاب حساسند و یا سرطان پوست دارند. چون همان چند درصد اضافه حفاظت از پوست هم برای این بیماران مهم است.

به عبارت دیگر SPF فقط میزان محافظت در برابر اشعه‌های UVB که باعث آفتاب سوختگی می‌شود را نشان می‌دهد و کاربردی در مقابل اشعه‌های UVA که باعث سرطان می‌شود ندارد یا بسیار ضعیف است، اما این باور غلط وجود دارد که محصولات با SPF بالاتر، محافظت بیشتری دارند.

این باور تا به آن‌جا پیش رفته که سازمان غذا و داروی آمریکا، تبلیغ محصولات با SPF بالای 50 را «دروغین و فریب‌دهنده» می‌داند و این نوع تبلیغ را برای شرکت‌ها ممنوع کرده است.

تفاوت اس پی اف 30 با 50 چقدر است ؟

تفاوت اس پی اف 30 با 50 در چیست ؟

در کارخانه های تولید کرم ضد آفتاب ، برای افزايش SPF ، بايد درصد چربی را بالا ببرند تا مواد شيميايی زيادی را وارد آن محصول کنند. بنابراين کرم‌های ضد آفتاب با SPF بالا، خيلی چرب هستند و می توانند عوارضی را ايجاد کنند. پس تفاوت اس پی اف 30 با 50 در درصد چربی آنها می باشد.

اس پی اف بالا خوبه یا پایین برای تابستان ؟

هنگام خروج از منزل شما در معرض امواج فرابنفش UV قرار دارید که این امواج باعث سرطان می شود. استفاده از کرم ضد آفتاب با spf بالای ۱۵ در فصل تابستان به صورت روزانه برای دفع و کاهش آسیب ها کاملا ضروری است.

بهترین اس پی اف برای کرم sunscreen چیست ؟

SPF کرم ضد آفتاب نشان نمی‌دهد که یک کرم تا چه میزانی به خوبی از اشعه UVA محافظت می‌کند که آسیب‌ رسان و خطرناک نیز هستند.

متخصصان پوست و مو توصیه می‌کنند از کرم‌های ضد آفتاب با SPF15 یا SPF30 استفاده کنید. توجه داشته باشید که SPF بالاتر، محافظت بیشتری را حاصل نمی‌کند.

اس پی اف مناسب برای پوست چرب چند است؟

بهترین SPF برای پوست چرب SPF 30 است. این به این دلیل است که SPF 30 97 درصد از اشعه UVB خورشید را مسدود می کند که باعث آفتاب سوختگی می شود. SPF های بالاتر محافظت بیشتری در برابر UVB ارائه نمی دهند و می توانند برای پوست های چرب سنگین و چرب باشند.

چند بار در روز از کرم ضد آفتاب استفاده کنیم؟

مدت زمانی که اثر محافظتی ضد آفتاب باقی می‌ماند بر اساس نوع ترکیب ضد آفتاب متفاوت است. اما در بهترین حالت ضد آفتاب‌ها 3 تا 4 ساعت اثر مطلوب‌شان را حفظ می‌کنند و تکرار آن‌ها امری ضروری است.

علاوه بر این بین ساعات 10 صبح تا 2 بعدازظهر تکرار ضد آفتاب ضروری به نظر می‌رسد. در فصل تابستان و در زمان شنا در دریا یا استخر در فواصل زمانی استفاده از فرآورده‌های ضدآفتاب، بهتر است برای چند دقیقه از محصولاتی که برای بعد از تماس مستمر با آفتاب، فرموله شده‌اند و به کرم‌ها و یا لوسیون‌های بعد از آفتاب (After Sun) معروف هستند استفاده کنید تا تنش و فشاری را که پوست در زیر نور آفتاب متحمل شده، کاهش یافته و پوست به حالت اولیه آن یعنی قبل از استفاده مجدد از کرم یا لوسیون ضدآفتاب برگردد.

مواد مخصوص که در محصولات (پس از آفتاب) به کار رفته، باعث برطرف شدن (عطش) پوست شده و جذب بهتر مواد ضداشعه‌های UVA و UVB را به دنبال خواهد داشت.

کلینیک زیبایی گلدن رویال مرکز تخصصی خدمات پوست و مو از قبیل لیزر موهای زائد آقایان و خانمها، لیزر بیکینی، درمان عرق با بوتاکس، تزریق ژل لب، هایفوتراپی صورت، پاکسازی صورت، جوانسازی پوست، مزوتراپی مو و … می باشد

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 + هشت =