غلت جوش صورت در سن بالا

جوش یکی از شایع‌ترین بیماری‌های التهابی پوست است. با اینکه جوش زدن اغلب در بین نوجوانان و جوانان مرسوم است؛ اما در 2 دهه گذشته بزرگ‌سالان را نیز تحت‌تأثیر قرار داده است. عوامل مختلفی می‌توانند علت جوش صورت در سن بالا باشند. در این میان زنان میان‌سال بیشتر از گروه‌های سنی دیگر جوش می‌زنند.

در سال 2018 مطالعه‌ای روی موضوع «علل جوش صورت در بزرگ‌سالی» انجام شد. در این مطالعه 454 بزرگ‌سال بررسی شده و شواهد نشان داد که 85 درصد بزرگ‌سالانِ مبتلا به جوش، زن هستند. در این مقاله با انواع و علت جوش صورت در بزرگ‌سالی آشنا شده و به روش‌های درمان آن نیز اشاره خواهیم کرد.

انواع جوش صورت در سنین بالا کدام اند؟

زمانی که غدد سباسه بیش از اندازه چربی (سبوم) تولید کنند، باعث مسدود شدن منافذ پوست می‌شوند. انسداد منافذ پوست و پاک‌سازی نکردن آن‌ها در نهایت منجر به ایجاد انواع جوش روی صورت می‌شود. جوش‌های صورت در سنین بالا به 3 دسته زیر تقسیم می‌شوند:

  • جوش‌های خفیف: این دسته از جوش‌ها شامل انواع جوش‌های سرسیاه و سرسفید هستند
  • جوش‌های متوسط: این دسته از جوش‌ها شامل پاپول‌هایی (جوش قرمز) است که می‌توانند بین 1 الی 3 چهارم صورت را درگیر کنند.
  • جوش‌های شدید: جوش‌های شدید شامل ندول‌ها و کیست‌ها بوده و اغلب با درد و تورم شدید همراه هستند.

دلیل جوش صورت در سنین بالا

7 دلیل جوش صورت در سنین بالا

علاوه بر مسدود شدن منافذ پوست با سبوم (روغن) و سلول‌های مرده، التهاب پوست و برخی باکتری‌ها می‌توانند باعث ایجاد جوش روی پوست شود. عوامل مختلفی وجود دارند که التهاب، تولید سبوم و مسدود شدن منافذ پوست را افزایش می‌دهند که عبارت‌اند از:

1.استفاده از داروهای خاص

برخی از داروها، از جمله کورتیکواستروئیدهای خاص (داروهای ضدالتهابی)، داروهای ضدافسردگی و داروهای صرع می‌توانند علت جوش در سن بالا باشند. علاوه بر این، اطلاعات متناقضی درباره داروهای ضدبارداری و رابطه آن‌ها با جوش زدن در بزرگ‌سالی وجود دارد.

برای مثال، برخی مطالعات نشان دادند که استفاده از قرص‌های ضدبارداری می‌تواند به درمان جوش‌های بزرگ‌سالان کمک کند و بالعکس در برخی افراد نیز این قرص‌ها باعث ایجاد جوش روی پوست می‌شوند.

2. افزایش مصرف قند

تحقیقات علمی نشان داده‌اند که برخی غذاها، مانند شکر (قند)، نوشابه، غذاهای فرآوری شده، الکل و کافئین می‌توانند روند پیری انسان را تسریع کنند. این تحقیقات نتوانستند ثابت کنند که مصرف قند می‌تواند باعث ایجاد جوش شود یا خیر.

با این حال، اغلب پزشکان اذعان دارند که با بررسی رژیم غذایی افراد مبتلا به جوش، متوجه شدند آن‌ها قند و خوراکی‌های شیرین بیشتری مصرف می‌کنند و با حذف شکر از رژیم غذایی، تعداد جوش‌های آن‌ها کاهش پیدا کرده‌اند.

3. عدم استفاده از کرم های ضد آفتاب

مطالعات درباره تأثیر ضدآفتاب در ایجاد جوش کاملاً متناقض هستند. برخی تحقیقات نشان داده‌اند، بزرگ‌سالانی که در برابر نور خورشید از ضدآفتاب استفاده نمی‌کنند، بیشتر مستعد جوش زدن هستند.

اشعه‌های UV خورشید می‌تواند پوست صورت را خشک کرده و پوست برای جبران این خشکی، سبوم (روغن) بیشتری تولید می‌کند و همان‌طور که می‌دانید افزایش میزان سبوم روی پوست یکی از دلایل اصلی جوش زدن است.

از طرف دیگر، برخی شواهد نشان داده‌اند افرادی که از ضدآفتاب‌های نامناسب استفاده می‌کنند، بیشتر از دیگران مستعد جوش زدن در بزرگ‌سالی هستند؛ بنابراین انتخاب ضدآفتاب متناسب با نوع پوست شما اهمیت زیادی دارد.

4.سیگار کشیدن یکی از مهمترین دلایل جوش صورت در سنین بالا

مصرف سیگار و سایر دخانیات اصلی‌ترین علت جوش در سن بالا هستند. شواهد بالینی و داده‌های تجربی ارتباط مستقیم بین عادت سیگار کشیدن و ایجاد جوش روی پوست بعد از سن بلوغ را تأیید می‌کنند.

سیگار کشیدن یکی از مهمترین دلایل جوش صورت در سنین بالا

5. فشار ها و استرس های عاطفی و فیزیکی

استرس‌های عاطفی و روانی می‌تواند باعث تغییرات بیولوژیکی در بدن شده و محرک ایجاد انواع جوش صورت در سن بالا باشند.

هنگامی که شما احساس استرس و ترس می‌کنید، ترشح هورمون کورتیزول که به هورمون استرس نیز معروف است، در بدن بیشتر می‌شود. کورتیزول یکی از عوامل افزایش میزان سبوم (روغن) در پوست است.

فشارهای فیزیکی روی بدن، مانند آب‌وهوای آلوده، کمبود خواب، انواع بیماری و کم‌آبی بدن نیز می‌توانند باعث التهاب پوست، تضعیف سیستم ایمنی بدن، تغییرات هورمون‌ها و در نهایت ایجاد جوش روی صورت شوند.

6. بهم خوردن تعادل هورمون ها بر اثر یائسگی

نوسان میزان هورمون‌های جنسی مهم‌ترین علت جوش در زنان به‌ویژه زنان یائسه است. تغییرات این هورمون‌ها می‌تواند باعث نامتعادل شدن PH بدن، التهاب و تولید بیش از حد سبوم شود. مجموع این تغییرات در نهایت منجر به ایجاد جوش‌های خفیف تا شدید روی پوست می‌شود.

7. کمبود مصرف ویتامین ها و مواد غذایی مفید

یک مطالعه در سال 2016 نشان داد، افرادی که کمبود ویتامین A و D دارند، نسبت به سایر افراد بزرگ‌سال، بیشتر مستعد جوش زدن هستند. علاوه بر این، کمبود چربی‌های اُمگا 3 نیز می‌تواند احتمال جوش زدن در بزرگ‌سالی را افزایش دهد؛ بنابراین لازم است در رژیم غذایی خود از ماهی، کنجد و زیتون استفاده کنید.

روش‌های مختلفی، از جمله درمان‌های خانگی، تجویز دارو، لیزر کردن جای جوش و مزوتراپی برای درمان جوش صورت در سنین بالا وجود دارد.

اینکه چه روشی برای شما مناسب‌تر است، توسط متخصص پوست تشخیص داده می‌شود؛ بنابراین قبل از هرگونه اقدام خودسرانه، بهتر است با یک پزشک دراین‌باره صحبت کنید. در ادامه می‌توانید اطلاعات بیشتری درباره این روش‌های درمانی کسب کنید.

درمان جوش صورت در سنین بالا

روش‌های مختلفی، از جمله تجویز دارو، لیزر کردن جای جوش و مزوتراپی برای درمان جوش صورت در سنین بالا وجود دارد. اینکه چه روشی برای شما مناسب‌تر است، توسط متخصص پوست تشخیص داده می‌شود.

بنابراین قبل از هرگونه اقدام خودسرانه، بهتر است با یک پزشک دراین‌باره صحبت کنید. در ادامه می‌توانید اطلاعات بیشتری درباره این روش‌های درمانی کسب کنید.

مزوتراپی برای درمان جوش های بزرگسالی

1. مزوتراپی برای درمان جوش های بزرگسالی

پوست ما از سه لایه اپی‌درم، درم و هیپودرم تشکیل شده است. لایه درم حاوی رشته‌های کلاژن و الاستین بوده و با حفظ رطوبت پوست از تولید بیش از حد سبوم جلوگیری می‌کند.

با افزایش سن، کلاژن‌های کمتری در پوست تولید شده و رطوبت آن کاهش پیدا می‌کند. با کاهش رطوبت، پوست خشک شده و تولید سبوم نیز افزایش کرده و در نهایت فرد جوش می‌زند.

در روش مزوتراپی با تقویت لایه درم و تزریق انواع آنتی‌اکسیدان، هورمون، ویتامین، عصاره‌های گیاهی و آنزیم به پوست، تولید کلاژن افزایش پیدا کرده و جوش‌های روی صورت و همچنین چین‌وچروک‌ها از بین می‌روند.

مطالعات نشان داده‌اند، افراد پس 2 الی 3 جلسه مزوتراپی، تغییرات محسوسی را روی پوست خود تجربه کرده‌اند. برخی از مزایای مزوتراپی عبارت‌اند از:

  • نیاز به جراحی ندارد
  • سوزن‌های مورد استفاده در این روش بسیار ریز بوده و درد ندارند
  • نیازی به بیهوش کردن فرد نبوده و با بی‌حسی موضعی مزوتراپی انجام می‌شود
  • هزینه آن مناسب و مقرون‌به‌صرفه است
  • یک روش غیرتهاجمی است
  • به رشد سلول‌های جدید پوستی کمک می‌کند
  • عوارض جانبی آن نسبت به سایر روش‌ها کمتر است
  • دوره نقاهت آن کوتاه است
  • پوست را تغذیه و آب‌رسانی می‌کند.

پیشنهاد مطالعه: خدمات مزوتراپی صورت در کلینیک زیبایی گلدن رویال

2. لیزر جای جوش

اغلب افراد از جای جوش‌های باقی‌‌مانده روی صورت خود شکایت دارند. یکی از راه‌های از بین بردن جای جوش، لیزر کردن آن‌ها است. انواع روش‌های لیزر، مانند لیزر فرکشنال، لیزر پالسی IPL، لیزر PDL و لیزر اربیوم برای از بین بردن جای جوش وجود دارد؛ اما به‌طور کلی در این روش گرمای لیزر باعث تحریک ناحیه اپی‌درم و درم پوست می‌شود.

با تحریک ناحیه اپی‌درم، لایه رویی پوست و بافت اسکار ناشی از جوش‌ها از بین خواهند رفت. علاوه بر این، رشد سلول‌های جدید بافت پوست نیز افزایش پیدا می‌کند. تحریک ناحیه درم نیز تولید کلاژن را افزایش می‌دهد.

همان‌طور که در تیتر بالا اشاره کردیم، افزایش کلاژن رابطه مستقیمی با افزایش رطوبت پوست، کاهش سبوم و از بین رفتن جوش‌های صورت دارد.

البته دقت داشته باشید که این روش درمانی برای افرادی که پوست تیره و جوش فعال دارند مناسب نیست؛ بنابراین پیشنهاد می‌شود، قبل از لیزر جای جوش‌ها، با مزوتراپی، جوش‌های فعال خود را درمان کنید.

پیشنهاد مطالعه: خدمات لیزر جوش در کلینیک زیبایی گلدن رویال

لیزر جای جوش

جمع‌بندی

شاید انتظار نداشتید که سال‌ها پس از دوران بلوغ و در بزرگ‌سالی، همچنان روی صورت خود جوش داشته باشید. همان‌طور که در تیترهای بالا مطالعه کردید، عوامل متعددی می‌توانند علت جوش در سن بالا باشند.

با این حال، روش‌های مختلفی از جمله مزوتراپی برای درمان جوش‌ها ابداع شده است. با مراجعه به یک متخصص پوست، می‌توانید مناسب‌ترین روش درمان پوست خود را انتخاب کنید.

5 دیدگاه ها

  • سلام. من پوستم خیلی صاف و خوب بود اصلا جوش نمیزدم ولی دقیقا از بعد از بارداری، اطراف فک و بالای گردنم هی جوش های بزرگ چرکی دردناک میزنه از ۳۲ سالگی تا الان، فقط هم پایین صورتم از چونه ب پایین. واقعا خیلی اذیتم میکنن نمیدونم چیکار کنم

  • سلام ببخشید من از دوران بلوغ جوشهای چرکی سر سفید ریز
    می زدم و این تا الان که سی و نه سالمه ادامه داره، علتش
    چی می تونه باشه

    • سلام وقت بخیر
      خیلی از اوقات علت جوش صورت در سن بالا میتونه ژنتیکی ٬ تغذیه و یا مشکلات داخل بدن باشه. برای تشخیص بهتر میتونین یک جلسه مشاوره با پزشک های مجرب در مجموعه گلدن رویال داشته باشید تا بتونیم بهترین روش برای درمان رو خدمتتون اعلام کنیم.

  • سلام زهرا م ۴۵ ساله حدود یکماه چونه ام جوشای بزرگ سفت زیر پوستی زده نه چرک جوش میاد بیرون نه خوب میشه زیاد میشه جوشا همراه دردهستن خسته شدم ب ای درمان از ژل نیز استفاده کردم فایده نداشته لطفا راهنمایی کنید مرسی

    • سلام وقت بخیر
      حتما باید از نزدیک ویزیت بشه تا بتونیم نظر مشخصی در این باره بدیم خدمتتون.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار − سه =